Hinnasto

Oikeudenkäyntikuluihin on saatavilla apua oikeusturvavakuutuksen tai oikeusavun kautta. Asiakirjat ja sopimukset voidaan usein laatia edullisesti käyttäen apuna kiinteitä esimerkkihintoja.

Kysy lisää »

Lisätietoa ja esimerkkejä alla.

Tuntiveloitus

Toimeksiannon tuntiveloitus on 248 € oikeudenkäyntiasioissa. Hinta sisältää arvonlisäveron.
Käräjäoikeuden määräämän pesänjakajan tai pesänselvittäjän tehtävästä suoritettava tuntipalkkio voidaan sopia erikseen asian laatu huomioiden.
Ensimmäinen alkuneuvottelu puhelimessa tai sähköpostilla on maksuton, eikä vielä sido mihinkään. Viranomaisten perimät maksut (esim. tuomioistuimen käsittelymaksut ja maistraatin asiakirjamaksut) ja muut kulut (esim. vähäistä suuremmat kopiointikulut) veloitetaan erikseen. Asiakas saa halutessaan kustannusarvion, sillä haluamme, ettei kustannuksiin liittyviä yllätyksiä synny. Toimeksianto voi edellyttää ennakon maksamista.

Apua kustannuksiin: Oikeusturvavakuutus tai oikeusapu

Oikeudenkäyntikuluja ei välttämättä tarvitse maksaa itse. Apua kustannuksiin voi saada kotivakuutuksen, yritysvakuutuksen, auton kaskovakuutuksen tai ammattiliiton oikeusturvavakuutuksesta. Oikeusturvavakuutus korvaa vakuutusehdoissa luetelluista vakuutustapahtumista aiheutuvat oman avustajan (lupalakimies tai asianajaja) kohtuullisen palkkion ja kulut sekä tuomioistuimelle maksettavat oikeudenkäyntimaksut sekä todistajanpalkkiot. Jotkut vakuutukset korvaavat myös ne oikeudenkäyntikulut, jotka vakuutettu tuomioistuimen päätöksellä määrätään maksamaan vastapuolelle. Vakuutuksen omavastuu on usein noin 15 % aiheutuneista kustannuksista.
Pieni- ja keskituloisen yksityishenkilön, jolla ei ole oikeusturvavakuutusta, on mahdollista saada valtion kustantamaa oikeusapua toimistomme kautta. Oikeusapua myönnetään tuomioistuinasioihin eli yleensä käsittelyihin käräjäoikeudessa ja hallinto-oikeudessa sekä käsittelyihin valitusasteissa. Mahdollisuus maksuttomaan oikeusapuun voi tulla kyseeseen silloin, kun oikeusturvavakuutusta ei ole tai vakuutus ei korvaa kyseisiä oikeudenkäyntikuluja. Oikeusapua saa tuloista riippuen joko kokonaan ilmaiseksi tai omavastuulla.
Oikeusturvaan ja oikeusapuun oikeutettu saa itse valita avustajansa. Valitessasi Lahden Lakitoimiston, selvitämme tarvittaessa puolestasi mahdollisuuden saada kustannuksesi katettua vakuutuksesta tai oikeusapuna.

Asiakirjapalvelu: Esimerkkejä hinnoista

Oikeudenkäyntien ohella Lahden Lakitoimisto on erikoistunut sopimusoikeuteen. Laadimme yksilöllisesti yleisimmät sopimukset ja perukirjat. Yleisimpiä laatimiamme asiakirjoja ovat:

 • Testamentti 248 € / Keskinäinen testamentti 310 €
 • Avioehto 248 € (ei sisällä rekisteröintiä 49 €)
 • Perukirja 690 €
 • Ositussopimus 496 €
 • Lahjakirjat: Irtain 248 € / Kiinteistö 310 € (ei. sis kaupanvahvistajan palkkiota)
 • Kauppakirja 299 €
 • Hoitotahto 189 €
 • Edunvalvontavaltuutus 248 €
 • Pelaajasopimus 279 €
 • Salassapito- ja kilpailukieltosopimus 299 €
 • Johtaja- tai osakassopimus 350 €


Esimerkkihinnat sisältävät arvonlisäveron ja todistajat. Jos tarvitset useita asiakirjoja, pyydä tarjousta. Lopullinen hinta riippuu käytetyn ajan määrästä. Toimitamme asiakirjat helposti koko Suomeen.


Useat asiakirjoista, kuten perukirja, testamentti ja avioehto on laadittava muoto- ja sisältövaatimuksia noudattaen. Keskustelemme mielellämme asiakkaan kanssa lisää vaihtoehdoista.