Lakipalvelujen hinnasto, joka pitää kulusi kurissa

Mielestämme asiantuntevan oikeudellisen avun ei tule jäädä rahasta kiinni. Tarjoammekin kaikille uusille asiakkaillemme enintään 10 minuuttia kestävän ilmaisen alkuneuvottelun puhelimessa tai sähköpostilla. Oikeudenkäyntikuluihin on monessa tapauksessa saatavilla apua oikeusturvavakuutuksen tai oikeusavun kautta. Asiakirjat ja sopimukset voidaan usein laatia edullisesti käyttäen apuna kiinteitä esimerkkihintoja. Tällä sivulla näet lisätietoja sekä esimerkkejä. Yhteydenotto ei vielä sido sinua mihinkään! 

Kysy lisää

Tuntiveloitus oikeudenkäynti- ja neuvonta-asioissa

Toimeksiannon tuntiveloitus on 248 € oikeudenkäynneissä ja oikeudelliseen neuvontaan liittyvissä asioissa. Hinta sisältää arvonlisäveron. Käräjäoikeuden määräämän pesänjakajan tai pesänselvittäjän tehtävästä suoritettava tuntipalkkio voidaan erikseen sopia tätä alemmaksikin asian laatu huomioiden. Ensimmäinen enintään 10 minuuttia kestävä alkuneuvottelu puhelimessa tai sähköpostilla on maksuton, eikä vielä sido mihinkään. Viranomaisten perimät maksut (esim. tuomioistuimen käsittelymaksut ja maistraatin asiakirjamaksut) ja muut kulut (esim. matkakulut ja vähäistä suuremmat kopiointikulut) veloitetaan erikseen. Asiakas saa halutessaan kustannusarvion, sillä haluamme, ettei kustannuksiin liittyviä yllätyksiä synny. Toimeksianto voi edellyttää ennakon maksamista, mutta siitä ilmoitamme sinulle aina etukäteen.

Apua kustannuksiin: Oikeusturvavakuutus tai oikeusapu

Oikeudenkäyntikuluja ei välttämättä tarvitse maksaa itse. Apua kustannuksiin voi saada kotivakuutuksen, yritysvakuutuksen, auton kaskovakuutuksen tai ammattiliiton oikeusturvavakuutuksesta. Oikeusturvavakuutus korvaa vakuutusehdoissa luetelluista vakuutustapahtumista aiheutuvat oman avustajan (lupalakimies tai asianajaja) kohtuullisen palkkion ja kulut sekä tuomioistuimelle maksettavat oikeudenkäyntimaksut sekä todistajanpalkkiot. Jotkut vakuutukset korvaavat myös ne oikeudenkäyntikulut, jotka vakuutettu tuomioistuimen päätöksellä määrätään maksamaan vastapuolelle. Vakuutuksen omavastuu on usein noin 15 % aiheutuneista kustannuksista.

Pieni- ja keskituloisen yksityishenkilön, jolla ei ole oikeusturvavakuutusta, on mahdollista saada valtion kustantamaa oikeusapua toimistomme kautta. Oikeusapua myönnetään tuomioistuinasioihin eli yleensä käsittelyihin käräjäoikeudessa ja hallinto-oikeudessa sekä käsittelyihin valitusasteissa. Mahdollisuus maksuttomaan oikeusapuun voi tulla kyseeseen silloin, kun oikeusturvavakuutusta ei ole tai vakuutus ei korvaa kyseisiä oikeudenkäyntikuluja. Oikeusapua saa tuloista riippuen joko kokonaan ilmaiseksi tai omavastuulla. Oikeusturvaan ja oikeusapuun oikeutettu saa itse valita avustajansa. Valitessasi Lahden Lakitoimiston, selvitämme tarvittaessa puolestasi mahdollisuuden saada kustannuksesi katettua vakuutuksesta tai oikeusapuna.

We serve also in English. Vi betjänar också på svenska.
Lahden Lakitoimisto palvelee myös englannin- ja ruotsinkielisissä toimeksiannoissa.

See more

Asiakirjapalvelu: esimerkkejä hinnoista

Oikeudenkäyntien ohella Lahden Lakitoimisto Oy on erikoistunut sopimusoikeuteen. Laadimme yksilöllisesti yleisimmät sopimukset ja perukirjat. 

Yleisimpiä laatimiamme asiakirjoja ovat:

  • Testamentti 248 € / Keskinäinen testamentti 310 €

  • Avioehto 248 € (lisäksi tulee Digi- ja väestötietoviraston rekisteröintimaksu 70 €)

  • Perukirja 690 € (pelkkä perukirjapohja 390 €)

  • Ositussopimus 496 €

  • Kauppakirja 299 €

  • Hoitotahto 189 €

  • Johtaja- tai osakassopimus 350 €

  • Edunvalvontavaltuutus 248 €

  • Salassapito- ja kilpailukieltosopimus 299 €

  • Lahjakirjat: Irtain 248 € / Kiinteistö 310 € (ei. sis kaupanvahvistajan palkkiota)

Esimerkkihinnat sisältävät arvonlisäveron, todistajat ja kotikäyntitapauksessa matkakulut Lahden kaupunkialueella. Jos tarvitset useita asiakirjoja tai sinulle riittää pelkkä asiakirjapohja (hoidat tarvittavat todistajat paikalle itse), hinta voi olla edullisempi eli ole vain yhteydessä niin autamme. Lopullinen hinta riippuu käytetyn ajan määrästä. Toimitamme asiakirjat helposti koko Suomeen. Useat asiakirjoista, kuten perukirja, testamentti ja avioehto on laadittava tarkkoja muoto- ja sisältövaatimuksia noudattaen, jotta asiakirja on oikeudellisesti pätevä. Keskustelemme mielellämme asiakkaan kanssa lisää vaihtoehdoista.